Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός

Το μυστικό της INOMO είναι στο υλικό, το οποίο επιτρέπει στον καναπέ- κρεβάτι να επιπλεύσει σε υγρή επιφάνεια και να παραμείνει ακίνητο σε αυτήν.

Έμπνευση

Με τις συγκεκριμένες δημιουργίες να ανήκουν στην κατηγορία επίπλων εξωτερικού χώρου, το όνομα συνδέεται φυσικά με το καλοκαίρι, φυσικά με την Ελλάδα, αλλά κυρίως με τα κύματα που σχηματίζεται από την άμμο στον πάτο της θάλασσας, τα οποία έχουν αποτυπωθεί  και στα πλαϊνά του καναπέ, θυμίζοντας σε όσους τον πιάνουν τον… βυθό.

Το έπιπλο έχει κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (λευκό, μαύρο της στάχτης και γκρι), αλλά αν το σκεφτείς οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν με τα μαξιλάρια και το κάθισμα είναι εκατοντάδες.

Φουτουριστικό design

Αν και το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό στο είδος του και πρωτοποριακό, η υλοποίηση δεν ήταν δύσκολη με τους δημιουργούς να συνδυάζουν τις δύο ειδικότητές τους, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό.

«Η γραμμή μας είναι μίνιμαλ, το αποτέλεσμα ρευστό και φουτουριστικό, ενώ το υλικό από το οποίο έχει γίνει το έπιπλο είναι ανθεκτικό σε όλες τις εξωτερικές συνθήκες. Από την άλλη, το αποσπώμενο κάθισμα είναι αδιάβροχο, όπως και τα μαξιλάρια, ενώ οσονούπω θα κυκλοφορήσουν και διάφορα αξεσουάρ που θα πλαισιώνουν τον καναπέ» ανέφερε ο Μάνος Τσικλιώτης και η Βίβιαν Παράσχου στο iefimerida.gr

Και μπορεί οι περισσότεροι να το φαντάζονται στην θάλασσα ή στην παραλία όπως στις φωτογραφίες, οι δύο δημιουργοί μας έδωσαν πολλές εναλλακτικές. Ο κήπος, η πισίνα, ακόμη και το σαλόνι σου είναι μερικές από τις επιλογές για όποιον το θέλει για ατομική χρήση. Ωστόσο, τα Waves μπορούν να διακοσμήσουν ένα 5στερο ξενοδοχείο, ένα «ψαγμένο» beach bar, ακόμη και ένα κανονικό μπαρ που ο ιδιοκτήτης θα θέλει να συνδυάσει το φουτουριστικό στιλ με άλλες γραμμές για ένα πιο mix & match αποτέλεσμα.

Οι δημιουργοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

Μάνος Τσικλιώτης και  Bίβιαν Παράσχου

Το ελληνικό στοιχείο τόσο στην έμπνευση και την ονομασία όσο και στα υλικά είναι σίγουρα κάτι για το οποίο είναι περήφανοι ο Μάνος Τσικλιώτης και η Βίβιαν Παράσχου. Έχοντας βλέψεις ακόμη και το μακρινό Ντουμπάι, πρωτίστως το προσωπικό τους στοίχημα είναι να μείνουν Ελλάδα, να δημιουργήσουν σε αυτή, να «επενδύσουν» το μεράκι τους και τις γνώσεις τους κι εν τέλει να την κάνουν πιο εντυπωσιακή, αναδημιουργώντας τις ήδη ανεπιτήδευτες, φυσικές ομορφιές της.

Με τον Μάνο Τσικλιώτη να μετρά συνεργασίες με πολύ γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας  και την Βίβιαν Παράσχου να έχει βραβευτεί με το Iron A’ Design Award  για την συλλογή Modern Tares, οι δύο νέοι με έδρα την Θεσσαλονίκη στοχεύουν να μας παρουσιάσουν την συλλογή Waves στην έκθεση 100% Hotels Show στις 18 Νοεμβρίου.

[inomodesign][iefimerida]