Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός

Λένε πως οι πιο πρωτοποριακές και εν τέλει πετυχημένες ιδέες έρχονται εντελώς τυχαία. Στην κουβέντα πάνω στον καφέ, σε ένα ταξίδι ή απλά στο σπίτι με φίλους. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Μάνου Τσικλιώτη και της Βίβιαν Παράσχου…

Εκείνος με σπουδές στην εσωτερική διακόσμηση και την αρχιτεκτονική, εκείνη με σπουδές στα χρηματοοικονομικά, αλλά με το ζιζάνιο του design να την κυνηγάει, δεν ήταν δύσκολο για εκείνους να συζητάνε επί ώρες περί επίπλων, σχεδίων, υλικών, πλάθοντας σιγά σιγά τα όνειρά τους.

Την αρχή έκανε η Βίβιαν, η οποία έχει δημιουργήσει την καινοτόμο ΙΝΟΜΟ, εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής επίπλων και χρηστικών αντικειμένων από GRP. Η ίδια εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε τις ιδέες της στον Μάνο Τσικλιώτη, ο οποίος τις μετουσίωσε σε κάτι που όμοιό του δεν θα βρεις πουθενά.

Έχοντας αποφασίσει να πάνε ένα στάδιο παραπέρα τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις και να φύγουν από το κλισέ στόρι της μυστικοπάθειας και ατομικής εργασίας (λόγω ανταγωνισμού), το πρώτο τους κοινό  «έργο» ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν και παρουσίασαν τη νέα τους συλλογή INOMO Waves Collection designed by Manos Tsikliotis.

Ο τίτλος-σιδηρόδρομος της συλλογής εξηγείται από το γεγονός ότι η Βίβιαν Παράσχου είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρίας ΙNOMO, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία επίπλων φτιαγμένων από  fiberglass και ο Μάνος Τσικλιώτης είναι ο ιδιοκτήτης (και σχεδιαστής) της ομώνυμης σχεδιαστικής εταιρείας, επίσης, επίπλων.

Τι είναι τα Waves

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το μυαλό σου πάει σε κάτι καλοκαιρινό όπως μία ξαπλώστρα ή μία αιώρα, στην πραγματικότητα τα Waves είναι χειροποίητοι καναπέδες (με μήκος 2 μέτρων και 2 εκ.) που μπορούν να επιπλεύσουν στο νερό.

Παρ΄όλο που με την πρώτη ματιά μοιάζει με φουσκωτό, οι συγκεκριμένοι καναπέδες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που παίρνεις όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου στην θάλασσα,  καθώς το υλικό τους έχει σχεδόν την ίδια υφή με το μάρμαρο και το βάρος τους είναι το ίδιο με έναν κανονικό καναπέ.