Αυτό το παραθαλάσσιο σπίτι, έχει την πιο όμορφη αρχιτεκτονική που έχεις συναντήσει! Δες το απίστευτο εσωτερικό του…

Αυτο το σπίτι σε γραμμή Α βρίσκεται στο νησί Fire  της Νέας Υόρκης. Την ανακαίνισή του ανέλαβε το γραφείο Bromley Caldari Architects.

 

Το πρότζεκτ είχε ως στόχο την ολική μεταμόρφωση του εσωτερικού του σπιτιού ώστε να ανοίξει ο χώρος. Το κυριότερο πρόβλημα ήταν η μεγάλη σπειροειδής σκάλα που βρισκόταν στο κέντρο και έκανε τα υπνοδωμάτια μικρά και σκοτεινά.

A-Frame-beach-house-exterior-closeup-view

Οι αρχιτέκτονες την αφαίρεσαν και επέλεξαν έναν πιο ανάγλυφο και κυματιστό σχεδιασμό σκάλας που χωρίζει με αρμονικό τρόπο τα δωμάτια σε διαφορετικά επίπεδα. Το αποτέλεσμα της αλλαγής ήταν ένα τριώροφο σπίτι με ανοιχτό και φωτεινό εσωτερικό.

A-Frame-beach-housestaircase-closeup

Η νέα σκάλα – γλυπτό καταλήγει στα μεγάλα παράθυρα κάθε επιπέδου, δημιουργώντας τη δυνατότητα μικρών χώρων αναψυχής.

A-Frame-beach-house-staircase

Το βασικό επίπεδο, στη βόρεια πλευρά του σπιτιού, διαθέτει καθιστικό και τραπεζαρία. Η ανοιχτή κουζίνα και οι βοηθητικοί χώροι βρίσκονται στη νότια πλευρά, ενώ τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να φωτίζει το χώρο και στους ενοίκους να απολαμβάνουν τη θέα.

A-Frame-beach-house-living-and-dining-areas

Η κουζίνα είναι μικρή αλλά ανοικτή. Έχει ράφια από γυαλί που πλαισιώνουν ένα μικρό παράθυρο. Τα κάτω ντουλάπια είναι οι βασικότεροι χώροι αποθήκευσης και ο μεγάλος πάγκος είναι ιδιαίτερα λειτουργικός.

A-Frame-beach-house-kitchen

A-Frame-beach-house-kitchen-bar

Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει το κύριο υπνοδωμάτιο. Έχει μεγάλες, γυάλινες, συρόμενες πόρτες και ένα μπαλκόνι. Το ξύλο με το οποίο είναι επενδυμένοι οι τοίχοι και το ταβάνι, “ζεσταίνει” την ατμόσφαιρα του χώρου, δίνοντάς του έναν χαρακτήρα φιλόξενο και χαλαρωτικό.

A-Frame-beach-house-master-bedroom

Στο τρίτο επίπεδο υπάρχει ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο καθώς και ένα κρησφύγετο που, αν χρειαστεί, μπορεί να χρησιμεύσει ως τρίτο υπνοδωμάτιο. Τα δύο δωμάτια συνδέονται με ένα μπάνιο με γυάλινη ντουζιέρα και γυάλινες, συρόμενες πόρτες.

A-Frame-beach-house-bathroom

Το κρησφύγετο είναι μικρό αλλά φιλόξενο και με εκπληκτική θέα. Είναι ένα ήσυχο, χαλαρωτικό και γαλήνιο δωμάτιο, ιδανικό για την ανάγνωση ενός βιβλίου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον ήλιο και το αεράκι.

A-Frame-beach-house-den

Αυτό το υπέροχο σπίτι σε γραμμή Α έχει και έναν κομψό εξωτερικό χώρο με πισίνα. Και οι τρεις όροφοι έχουν θέα σε αυτήν και φυσικά στην παραλία.

A-Frame-beach-house-outdoor-deck

A-Frame-beach-house-pool-area

Πηγή