Οι καλύτερες αθηναϊκές βόλτες είναι εδώ!! Πρέπει να το δείτε

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Στην εντελώς υποκειμενική λίστα με τις αγαπημένες μας αθηναϊκές γειτονιές, το Μετς έρχεται πρώτο. Όχι μόνο για τα πλημμυρισμένα από χρωματιστά νεοκλασικά δρομάκια του, την αναπάντεχη θέα στην Ακρόπολη που κρύβεται πίσω από διάφορες γωνιές του και τα σκαλάκια που ανεβοκατεβαίνουν κάτω από φουντωτές νεραντζιές που –ειδικά αυτή την εποχή– μοσχομυρίζουν. Αλλά και για αυτή την αίσθηση ήσυχης γειτονιάς που το διατρέχει απ’ άκρη σε άκρη. Ταυτόχρονα λίγα βήματα και μερικά έτη φωτός μακριά από τη βοή του κέντρου.

Οι ωραιότερες βόλτες στα δρομάκια του Μετς

Δύο είναι οι βασικοί οδικοί άξονες που έχουν οι περισσότεροι Αθηναίοι στο μυαλό τους όταν μιλούν για το Μετς: Η αρχοντική Μάρκου Μουσούρου, με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά της, και η πιο low profile, δεντροφυτεμένη Αναπαύσεως, το όνομα της οποίας προδίδει τον… προορισμό της: το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών –που, αν δεν σας σκιάζουν οι προλήψεις, αποτελεί την ωραιότερη, υπαίθρια και δωρεάν, γλυπτοθήκη της πόλης, με έργα σαν την Κοιμωμένη του Χαλεπά να στολίζουν τα μνήματα.

Ανάμεσα στις δύο κεντρικές οδούς, ελίσσονται (πεζο)δρομάκια χάρμα οφθαλμών, που δεν χορταίνεις να περπατάς. Αν δεν σας πειράζει να στερηθείτε λίγη από την χαρά της τυχαίας περιπλάνησης, σημειώστε μερικούς από τους ωραιότερους: Την πεζοδρομημένη Νικηφόρου Θεοτόκη, τη Σορβόλου, τη Μελετίου Πήγα με τη φαντασμαγορική της θέα στην Ακρόπολη, τη γεμάτη φουντωτές νεραντζιές Λογγίνου και τον μικρό πεζόδρομο στο τέρμα της Ευγενίου Βουλγάρεως.

 

της Ηρώς Κουνάδη

Πηγή