Το χωριό με τη θέα από άλλο πλανήτη που πας με.. τελεφερίκ

Χτισμένα σε υψόμετρο περίπου 250 μέτρων, σε απόσταση 12 χλμ. από την Οία, τα Φηρά είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της Σαντορίνης ενώ αποτελεί και την πρωτεύουσά της.

Η θέση τους είναι απλά εντυπωσιακή. Χτισμένα σε ένα μοναδικό τόπο με απότομους γκρεμούς, τα λευκά κυβικά σπίτια, κολλημένα το ένα στο άλλο, δημιουργούν αμέτρητα επίπεδα, γαντζωμένα κατακόρυφα στους γκρεμούς..

Μοιάζουν να φόρεσαν τα λευκά τους, να σκαρφάλωσαν στον γκρεμό για να σε δελεάσουν να τα επισκεφτείς.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Το παλιό λιμάνι της Σαντορίνης βρίσκεται κάτω από τα Φηρά.

Παλαιότερα η ανάβαση από το λιμάνι στα Φηρά γίνονταν με γαϊδουράκι ή με τα πόδια από τις σκάλες. Σήμερα υπάρχει δρόμος αλλά και ένα άκρως εντυπωσιακό τελεφερίκ!

Η κατασκευή του τελεφερίκ είναι ένα πρωτοποριακό έργο του ιδρύματος Λούλας & Ευάγγελου Νομικού σύμφωνα με Αυστριακές προδιαγραφές και κανονισμούς. Ο Ε. Νομικός όχι μόνο σχεδίασε και κατασκεύασε το έργο, αλλά παρέδωσε όλα τα δικαιώματα χρήσης και τους πόρους που προκύπτουν από τη χρήση του, στο Δήμο και τις κοινότητες του νησιού με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε αναπτυξιακά έργα.

Έτσι με το τελεφερίκ η ανάβαση στα Φηρά από το παλιό λιμάνι γίνεται σε μόλις 3 λεπτά!

 

Τον ναό της Υπαπαντής. Ο προσεισμικός ναός, η Παναγιά του Μπελώνια, κατέρρευσε με τον καταστροφικό σεισμό του 1956 και στην θέση του οικοδομήθηκε ο σημερινός ναός, του οποίου την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο θηραίος ζωγράφος Χριστόφορος Ασίμης.

Τις τρεις καμπάνες. Μία από τις κλασικότερες φωτογραφίες της Σαντορίνης και ένα από τα καλύτερα μέρη να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.

Το μουσείο – πνευματικό κέντρο Γκύζη που φιλοξενεί διάφορες ενδιαφέρουσες (στην πλειοψηφια τους) εκθέσεις και αποτελείται απο έναν άριστα οργανωμένο και σχεδιασμένο χώρο. Είναι ένα από τα λίγα παλαιά αρχοντικά της Σαντορίνης του 17ου αιώνα που διασώθηκαν από το σεισμό του 1956.

Πηγή