Τα πιο ρομαντικά σαββατοκύριακα του χειμώνα

Ναύπλιο

Οι βόλτες στην κουκλίστικη παλιά πόλη. Τα ατμοσφαιρικά café της. Τα γλυκύτατα παραδοσιακά ταβερνάκια και οι ρομαντικοί ξενώνες σε παλιά αρχοντικά. Η βαρκάδα στο Μπούρτζι και η θέα από το Παλαμήδι. Οι αφορμές για ρομαντζάδα στο Ναύπλιο δεν τελειώνουν ποτέ. Κι αν προλάβετε όλα τα παραπάνω σε ένα σαββατοκύριακο και θέλετε κι άλλα, σε απόσταση αναπνοής είναι η Νεμέα για οινικές και αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

 

Γαλαξίδι

Η αίσθηση νησιού δίνει στο Γαλαξίδι μια ρομαντική αύρα, ενώ τα καπετανόσπιτα και τα αρχοντικά στις γραφικές γειτονιές του γίνονται σκηνικό για όμορφους περιπάτους. Αυτοί οι τελευταίοι θα φτάσουν ως την ακτή Οιάνθης για μεζέδες με θέα τη θάλασσα και ως την Πέρα Πάντα, το δάσος στα δεξιά του λιμανιού. Αξίζει να ανηφορίσετε και ως τον Άι Νικόλα, την εκκλησία στο ψηλότερο σημείο της νησιώτικης πολιτείας, για να θαυμάσετε όχι μόνο τη θέα, αλλά και την επική διακόσμηση του ναού, όπως το ξυλόγλυπτο τέμπλο.

 

Μονεμβασιά

Σαν σκηνικό παραμυθιού, τα μεσαιωνικά σοκάκια της καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς είναι πάντα ένα από τα πιο όμορφα σκηνικά για τους ρομαντικούς και τους ερωτευμένους. Θα ξεκινήσετε από το κεντρικό καλντερίμι περνώντας από αψίδες με ενετικά οικόσημα σε θολωτά μονοπάτια, θα φτάσετε ως το παλιό λιμανάκι του Πορτέλου και θα αγναντέψετε το Μυρτώο από ανατολική πύλη, ακολουθώντας τα θαλασσινά τείχη ως τον παλιό φάρο. Για υπέροχη θέα, θα ανηφορήσετε τα φιδογυριστά μονοπάτια προς την ερημωμένη, αλλά ατμοσφαιρική Άνω Πόλη. Το πιο όμορφο σκηνικό για να ξεκουραστείτε θα το βρείτε στο μπαλκονάκι του café Camelot στο Κάστρο.

 

Μάνη

Σε απόσταση βολής από την Αθήνα, η ατμοσφαιρική Μέσα Μάνη αποδεικνύεται υπέροχος προορισμός και τον χειμώνα. Κι αυτό γιατί έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το σκηνικό των μεσαιωνικών οικισμών σε απόλυτη ησυχία. Θα απολαύσετε την διαδρομή από τον Γερολιμένα ως την Αρεόπολη, όπου θα χορτάσετε βόλτες στα λιθόχτιστα σοκάκια της. Θα απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από τη Βαθειά, την ώρα που οι πύργοι της βάφονται με τα ωραιότερα χρώματα και από το Οίτυλο θα ξεκινήσετε περιπάτους στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του βουνού. Απόκοσμο αλλά μαγευτικό είναι και το Σπήλαιο του Διρού, μία από τις πιο εντυπωσιακές λιμναίες διαδρομές που θα κάνετε ποτέ, με σπάνιους σταλακτιτικούς σχηματισμούς και νεολιθικά ευρήματα.

 

Πηγή