Αυτοί είναι οι top 8 value for money βαλκανικοί χειμερινοί προορισμοί! (photos)

 

5. Kopaonik- Σερβία

kopaonik-7686

Το Kopaonik είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της Σερβίας και ένα από τα καλύτερα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης. Εκτείνεται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά για 80 χλμ. Έχει υποαλπικό κλίμα και είναι γνωστό ως «το Βουνό του Ήλιου», καθώς έχει περίπου 200 ηλιόλουστες μέρες κατά τη διάρκεια του έτους. Ένα ακόμη ελκυστικό χαρακτηριστικό της περιοχής, είναι η αγροτική γοητεία του Kopaonik, με τις παραδοσιακές αχυρένιες καλύβες στις πλαγιές, όπου μπορείτε να ζεσταθείτε δίπλα στη φωτιά και να απολαύσετε «ζεστό κρασί» τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο.

6. Bled- Σλοβενία

108186

Η πόλη Bled στις ιουλιανές Άλπεις, θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από σελίδα παραμυθιού. Ο επισκέπτης μαγεύεται από το κάστρο στην κορυφή του λόφου, τις παγωμένες βουνοκορφές, μια σμαραγδένια λίμνη και το εντυπωσιακό καμπαναριό. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τα Χριστούγεννα;
7. Bohinj- Σλοβενία

bohinj

Η λίμνη Bohinj βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Triglav και προσφέρει μοναδική θέα. Η περιοχή αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν σκι στις πλαγιές Vogel και Kobla, στο βουνό Vitranc. Υπάρχουν 24 χωριά στην κοιλάδα Bohinj, όπου μπορείτε να μείνετε και να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και ποτό.
8. Bansko- Βουλγαρία

bansko-general-view

Το Bansko είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύχναστα ορεινά θέρετρα στη Βουλγαρία κατά τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί στο καλύτερο και πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Είναι μια μικρή, ήσυχη πόλη με πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και ξενώνες, στους πρόποδες του όρους Pirin, και σε τιμές που δεν συναντάται σε καμία άλλη βαλκανική ή ευρωπαϊκή πόλη.