Αυτοί είναι οι top 8 value for money βαλκανικοί χειμερινοί προορισμοί! (photos)

 

Ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί, καρτποσταλική φύση και οργανωμένα θέρετρα στις βαλκανικές χώρες, αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική λύση χειμερινών διακοπών με εορταστική ατμόσφαιρα, μιας και είναι ιδιαίτερα οικονομικές και κοντινές λύσεις!

Αποφύγετε τις διάσημες αλλά και «τσουχτερές» πρωτεύουσες της Ευρώπης και απολαύστε τα Βαλκάνια χωρίς να πείτε αντίο στις αποταμιεύσεις σας!

Πού αλλού μπορείτε να νιώσετε καλύτερα το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αν όχι σε χιονισμένα τοπία, ανάμεσα στα βουνά, δίπλα σε ρομαντικές λίμνες;

1. Brasov- Ρουμανία

%cf%89

Στην αγκαλιά των Καρπάθίων με  μπαρόκ και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, καθώς και πλήθος από ιστορικά αξιοθέατα, δεσπόζει η άγνωστη μεσαιωνική πόλη Brasov, που το χειμώνα αναδεικνύεται σε αγαπημένο προορισμό ντόπιων και ξένων.

2. Mostar- Βοσνία και Ερζεγοβίνη

monstar5

Η πόλη Mostar βρίσκεται στον ποταμό Neretva και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το κέντρο της παλιάς πόλης του Mostar είναι ένας αγγαπητός τουριστικός προορισμός, με την οθωμανικού στυλ γέφυρα Stari Most, να είναι το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της. Τα Χριστούγεννα μάλιστα, το σημείο αυτό είναι εντυπωσιακό όσο ποτέ.

3. Travnik- Βοσνία και Ερζεγοβίνη

travnik14032015

Αν απομακρυνθείτε από το Σαράγιεβο θα συναντήσετε το Travnik.  Το Travnik βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Lasva και συνορεύει με το βουνό Vlašić (ένα από τα ψηλότερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και κατάλληλο για σκι, πεζοπορία και άλλες χειμερινές δραστηριότητες) προς το βορρά και το βουνό Vilenica προς τα νότια.  Είναι μια ιδιαίτερα γραφική περιοχή με πολλά οικοδομήματά του χρονολογούνται από την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας και έχουν επιβιώσει σε σχεδόν άριστη κατάσταση, όπως πολυάριθμα τζαμιά, ανατολίτικα σπίτια, δύο πύργοι ρολογιών και βρύσες.

4. Zlatibor- Σερβία

zlatibor-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%af%ce%b1

 

Το Zlatibor είναι μια πανέμορφη ορεινή περιοχή της Σερβίας, στα δυτικά της χώρας, περίπου 230 χλμ. από το Βελιγράδι. Με υψόμετρο 1000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει εντυπωσιακά τοπία και ένα μοναδικό κλίμα για όσους αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά και για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν χειμερινά σπορ, όπως το σκι και η πεζοπορία.