Αυτή η χώρα έχει τη μικρότερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη!

Η Ευρώπη ομολογουμένως προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου. Οι 616 εκατομμύρια επισκέπτες που ταξίδεψαν πέρσι την Ευρώπη, είχαν δεκάδες προορισμούς να επιλέξουν για να διαμείνουν και να διασκεδάσουν ανάλογα φυσικά με τα γούστα του καθένα!

Σύμφωνα με έρευνα η Γαλλία φαίνεται να είναι αυτή που κατέπληξε τους περισσότερους τουρίστες, όμως ποια χώρα είναι αυτή που ήρθε στην τελευταία θέση; Το San Marino είναι ένα περίκλειστο μικροκράτος, που περιβάλλεται από την Ιταλία και βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο, μια χώρα που κατέχει τον τίτλο του παλαιότερου δημοκρατικού κράτους στον κόσμο με έκταση μόλις 61,19 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Κι όμως, αν και είναι μόνο μια κουκίδα στο χάρτη… οι ταξιδιώτες όλων των τύπων είναι ευπρόσδεκτοι εδώ!

Για τους φανς της… ιστορίας

Ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και είναι μια από τις παλαιότερες δημοκρατίες του κόσμου. Το San Marino έμεινε σταθερός στις αξίες και στην αυθεντικότητά του όλα αυτά χρόνια, που τα αναπτύσσονταν γύρω του διάφορα δημοκρατικά μοντέλα. Στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα απαγορεύεται η χρήση των αυτοκινήτων αφού έχει χαρακτηριστεί ως ένα τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO με μεσαιωνισμένο “άρωμα” που υποδηλώνεται από 3 επιβλητικά φρούρια που υπάρχουν στην πόλη.

Για τους φανς του… φαγητού

Όλοι οι κανόνες της ιταλικής γαστρονομίας ισχύουν φυσικά και εδώ, απλά με μια πιο δυνατή παράδοση στον τομέα της τυροκομίας. Η κουζίνα βασίζεται στα ζυμαρικά και σε πιάτα με βάση το κρέας δίνοντας έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης μην ξεχνάτε το… κρασί! Το San Marino παρήγαγε κρασί για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια, τοποθετώντας τα μπουκάλια στις σπηλιές της περιοχής για να αποκτήσουν βέλτιστες θερμοκρασίες.

 

Πηγή