Συγκίνησε ο πιλότος του F-16 στη Θεσσαλονίκη: Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες (βίντεο)

«Η σημερινή επίδειξη είναι συνέχεια του Μολών λαβέ του Λεωνίδα», είπε από το πιλοτήριο του F-16 ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, που πραγματοποίησε την πτήση επίδειξης, με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής» αποδεικνύεται από τη σημερινή γιορτή, είπε, τονίζοντας ότι η σημερινή επέτειος θα πρέπει να μας θυμίζει ότι «οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες».

Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος, επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της ομάδας ΖΕΥΣ, από τη βάση της Σούδας, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 500 ώρες πτήσης.

Κατά τη σημερινή επίδειξη πέταξε με 650 μίλια την ώρα, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

«Τα φτερά σας, τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνω σε κάθε ιταμό εισβολέα το μήνυμα των προγόνων μας: Μόλων Λαβέ! Το Έθνος μας είναι περήφανο για εσάς. Η Παναγία, η υπέρτατη στρατηγός, να είναι πάντα στο πλευρό σας!» είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο δικό του μήνυμα προς τον πιλότο του F16 Λουκά Θεοχαρόπουλο.

Πηγη: ant1iwo