Το κόσμημα του Ελλάδας: Η υπέροχη πόλη με τη μεγάλη ιστορία και τα…600 τσιπουράδικα!

Σε αυτή την πόλη συναντιέται ο Παγασητικός με το Πήλιο. Η γοητεία της θάλασσας με τη σαγηνευτική ομορφιά του βουνού των Κενταύρων. Είναι η πόλη που συνδέεται με την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία, ένα από τα σημαντικότερα έπη του ελληνικού μυθολογικού κύκλου


Στην Θεσσαλία, η αρχαία Ιωλκός είναι ο Βόλος του σήμερα. Μια πόλη φιλόξενη, ανοιχτή, γοητευτική. Μια πόλη που έχει το μυστικό συνδυασμό που γοητεύει τον κάθε επισκέπτη.

 

Θα τον ανακαλύψετε στα βιομηχανικά κτήρια που έγιναν πολυχώροι, μουσεία, εκθεσιακά και εμπορικά κέντρα. Θα τον νιώσετε με μια βόλτα στην παραλία, που είναι γεμάτη κόσμο. Μια υπέροχη βαθιά ανάσα ομορφιάς είναι ο Βόλος, που θα σας γεμίσει ελευθερία.

 

Τα πολλά αρχοντικά, τα δημόσια μέγαρα, μουσεία βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες κάνουν την περιήγηση πραγματικά απολαυστική.

Όσον αφορά στα αξιοθέατα; Είναι τόσα πολλά, που θα χρειαστείς όλες σου τις δυνάμεις για να πεις ότι τα είδες όλα. Η μεγάλη συνοικία της Νέας Ιωνίας, δημιούργημα του προσφυγικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία, τα αστικά μέγαρα στο κέντρο, αλλά και οι εργατικές συνοικίες στα περίχωρα, αποτελούν ένα ενιαίο οικιστικό πλαίσιο, ιδιαίτερα γοητευτικό.

Οι οδοί Ιάσονος, Δημητριάδος και Ερμού μαζί με τους κάθετους δρόμους συγκροτούν την «καρδιά» του ιστορικού κέντρου, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής κίνησης και της νυκτερινής ζωής.


Αλλά όλα ξεκινούν από την παραλία του Βόλου. Σημείο συνάντησης για όλους τους Βολιώτες, σημείο συνάντησης του χθες και του σήμερα. Ξεκινώντας από την Αργώ, το γλυπτό σήμα κατατεθέν του Βόλου, με κατεύθυνση το επιβλητικό πρώην κτήριο Παπαστράτου και από εκεί μέχρι τον Άναυρο με τα υπαίθρια γλυπτά. Είναι η πιο ωραία βόλτα στην Ελλάδα.

Πηγή