«Επισκεφθείτε το πριν γεμίσει τουρίστες». Η «νέα Σαντορίνη» που έχει τρελάνει Αμερικανούς τουρίστες και δημοσιογράφους

Αυτό το νησί έχει γίνει το απόλυτο «Αμερικανικό όνειρο» του καλοκαιριού!


Μετά τους Times, ακόμα μια αμερικανική εφημερίδα υποκλίνεται στα κάλλη του και το χαρακτηρίζει «νέα Σαντορίνη», κατατάσσοντάς το -παράλληλα- στην κορυφή του τορ10 με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς πριν… γεμίσουν από τουρίστες!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να επισκεφθεί «μυστικές» τοποθεσίες πριν γίνουν ευρύτερα γνωστές και αρχίσουν να προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών, τότε αυτοί οι 10 είναι οι καλύτεροι προορισμοί.


Συγκεκριμένα, για τη Φολέγανδρο, η USA TODAY αναφέρει: «Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται για ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη τους έρχεται πρώτα στο μυαλό. Όμως στη γειτονιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται το νησί που ενδέχεται να πάρει τη θέση της Σαντορίνης.

 

Η Φολέγανδρος διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική -λευκά σπίτια και λουλούδια, καθώς και εκκλησίες με μπλε θόλους- και παρόμοια χαρακτηριστικά (απομονωμένες παραλίες και εντυπωσιακά τοπία).


Αυτό που δεν έχει η Φολέγανδρος είναι τα μεγάλα πλήθη τουριστών.

Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο γεγονός ότι τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν δένουν στο νησί (γι’ αυτό θα πρέπει να πάρετε ακτοπλοϊκό μέσο από τον Πειραιά ή από άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη).