Ο «κρυμμένος θησαυρός» των Δωδεκανήσων: Μια τόση δα μικρή κουκκίδα στο χάρτη που θυμίζει επίγειο Παράδεισο!

Ανάμεσα στα μεγάλα νησιά, που κατακλύζονται από τουρίστες, αυτοκίνητα, μπαρ, μηχανάκια και ξαπλώστρες, μία συστάδα μικρών νησιών στα βόρεια των Λειψών ξεχωρίζει για την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες της!

 

 

Μια τόση δα τελεία στο χάρτη υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε τους έντονους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και να αφεθείτε στα γαλήνια τοπία της.

Οι Αρκιοί είναι σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος και ανήκουν στα Δωδεκάνησα, που στην πραγματικότητα είναι περισσότερα από δώδεκα.

Το μεγαλύτερο από αυτά, οι Αρκιοί (αρχαία Αρκίτις), είναι ένα βραχώδες νησί με λίγο νερό στο έδαφός του και σχετικά λίγη βλάστηση.

Το νησί είναι μικροσκοπικό, τα σπίτια ελάχιστα.Είναι από τα λίγα ελληνικά νησιά όπου το 3/4 της επιφάνειάς του δεν κατοικείται και είναι απαλλαγμένο από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Όμορφη θέα, μαγευτικό τοπίο, ηρεμία και ησυχία κάνουν το νησί το τέλειο μέρος για διακοπές. Εκτός τουριστικής περιόδου, μόνο 50 άνθρωποι κατοικούν το νησί, οι οποίοι ζουν από την αλιεία και την εκτροφή ζώων, κυρίως κατσικιών.

Ναι, εντάξει, οι Αρκιοί είναι μια σταλιά. Αλλά υπάρχουν πολλά να δει κανείς. Αν είσαι λάτρης της θάλασσας θα βρεις πανέμορφες παραλίες. Η πιο γνωστή είναι τα «Τηγανάκια» (μια από τις ωραιότερες παραλίες των Δωδεκανήσων ξακουστή για τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της) και ακολουθούν το «Λιμνάρι», η «Πατελιά» και η «Πίσω Πατελιά».