Το πρώτο μπλε κρασί στον κόσμο είναι γεγονός και είναι τέλειο!!

Κόκκινο, λευκό ή ροζέ; Αυτές είναι οι τρεις επιλογές όταν κάποιος θέλει να πιει κρασί. Μια οινοπαραγωγός εταιρεία από την Ισπανία όμως ήλθε να σπάσει τους περιορισμούς αυτούς, παρουσιάζοντας το “Gïk Blue”, δηλαδή το πρώτο μπλε κρασί του κόσμου.

 
 Κάποιοι σίγουρα θα αρχίσουν την μουρμούρα λέγοντας πως αυτό δεν είναι πραγματικό κρασί. Αλλά η μόνο extra προσθήκη που γίνεται έναντι κάποιου “κανονικού” κρασιού είναι η χρωστικές για αλλαγή του χρώματός του σε μπλε!! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο
 
Το Gïk Blue προέρχεται από κόκκινα και λευκά σταφύλια με την προσθήκη χρωστικών από οργανικά υλικά, προκειμένου να δώσουν στο κρασί μια γλυκιά γεύση, αλλά και το ασυνήθιστο μπλε electric χρώμα του.
 
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του στο BBC, το “Gïk δημιουργήθηκε για την πλάκα, για να προκαλέσει και βλέπουμε τι θα γίνει”. Παραδέχονται πάντως ότι ήθελαν να ξεκινήσουν “μια μικρή επανάσταση”.
 
Οι ερασιτέχνες οινοπαραγωγοί του Gïk ζήτησαν και πήραν τη βοήθεια των χημικών του Πανεπιστημίου της Βασκονίας, ώστε το εγχείρημά τους να είναι επιτυχημένο αλλά και ασφαλές προς κατανάλωση.
 
Πηγή: news.gr