Οι 10 πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2016

Οι 10 πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2016

Το ποδόσφαιρο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα στον κόσμο και με τους περισσότερους φανς παγκοσμίως,  στις αρχές του 21ου αιώνα ασχολούνταν με αυτό περισσότεροι από 250 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερα από 200 κράτη, η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση που διοργανώνεται από την FIFA είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Βασικός εξοπλισμός είναι η μπάλα, στο ερώτημα τι έχει η μπάλα μέσα, η σωστή απάντηση, κατά την άποψη μου, σε μία ευρύτερη άποψη είναι Δόξα και Χρήμα. Ποίος δεν γνωρίζει τον Ρονάλντο τον Μέσσι ή τον Μαραντόνα και τον Μπέκαμ παλιότερα, μάλλον λίγοι σε όλο τον κόσμο, εκτός όμως από την δόξα, οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών είναι ιδιαίτερα υψηλές και είναι από τις μεγαλύτερες μεταξύ των αθλητών σε όλα τα αθλήματα ομαδικά ή ατομικά.

Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με τους 10 πλουσιότερους ποδοσφαιριστές που αφορά όλοι την συνολική περιουσία τους, διότι εκτός από τις αμοιβές, στο σύγχρονο Μάρκετινγκ η φήμη και η αναγνωρισιμότητα πληρώνεται ίσως αδρά. Ας δούμε την λίστα παρακάτω

#1 Κριστιάνο Ρονάλντο, περιουσία 210 εκ. Ευρώ

cr7-2Το συμβόλαιο του Ρονάλντο επεκτάθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης το Σεπτέμβριο του 2013 και βάση αυτού κερδίζει € 18,2 εκ ετησίως. Επιπλέον κέρδισε επιπλέον μπόνους το 2014 για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από την ΦΙΦΑ και από την κατάκτηση από την Ρεάλ Μαδρίτης του Champions League και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Οι χορηγίες που έχει συνάψει του αποφέρουν περαιτέρω € 25εκ στην καθαρή θέση του, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών σχέσεων του με την Toyota, την Herbalife, την Emirates, την Castrol, την Samsung, Soccerade, Emporio Armani, Konami, Banco Espirito Santo και KFC. Η πιο προσοδοφόρα από όλα είναι η συμφωνία του με τη Nike, για την σειρά ρούχων με σήμα το CR7 που του αποφέρει ετήσια ποσοστά επί των πωλήσεων. Άλλες επενδύσεις του περιλαμβάνουν το Museu CR7, το νυχτερινό κέντρο Seven nightclub στο Algarve, η εφαρμογή για κινητά, Mobitto, και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των € 30εκ.

# 2 Λιονέλ Μέσσι, περιουσία 200 εκ. Ευρώ

lionel messiΟ Λιονέλ Μέσσι έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο προ φόρων για παίκτη ποδοσφαίρου στον κόσμο, έχει ωφεληθεί από τις τακτικές ανανεώσεις του συμβολαίου του από την Μπαρτσελόνα, την μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί. Εκτός από το συμβόλαιο του ,έχει χορηγικές συμφωνίες που είναι αρκετά προσοδοφόρες με τις Adidas, EA Sports, Ooredoo, Samsung, Lay, η Audemars Piguet, Gillette, Dolce & Gabbana, Head & Ώμοι, Gatorade και Pan Bimbo. Διαθέτει στην ιδιοκτησία του το «Azahares del Parana», ένα τεράστιο συγκρότημα κατοικιών, λίγο έξω από την γενέτειρα του το Ραζόριο της Αργεντινής που περιλαμβάνει επτά κλειστές κοινότητες, μια παραλία, ένα γήπεδο γκολφ και ένα αθλητικό συγκρότημα. Πρόσφατα έφυγε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, Limecu Espana, η οποία είναι τώρα αξίζει € 11,7 και διευθύνεται από τον αδελφό του Rodrigo.